Ineffektiv klimatpolitik kritiseras | Offentliga Affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ineffektiv klimatpolitik kritiseras

Svensk klimatpolitik är ineffektiv och skatteslöseriet på klimatområdet saknar motstycke någon annanstans i världen.

Det menar Johan Gustafsson, slöseriombudsman vid Skattebetalarnas förening.
– Sedan Miljöpartiet tog över miljöministerrollen har slöseriet med skattepengar under klimatpolitisk flagg antagit orimliga proportioner. Satsningarna är i bästa fall kraftfulla slag i luften och i sämsta fall rent kontraproduktiva, säger Johan Gustafsson till fPlus.

Ny bok listar exempel
Nyligen släpptes boken ”Slöseriet med dina skattepengar: 258 exempel du inte vill betala för”. I den listar Johan Gustafsson hundratals exempel på slöseri med skattemedel. Ett kapitel i boken ägnas åt klimatpolitiken där 17 exempel på slöseri tas upp.

En av de mer kostsamma klimatåtgärderna som uppmärksammas i boken är premien som utgår till köpare av elbil. Det framgår i boken att premien lett till att var tredje köpta elbil i Sverige snabbt säljs vidare till en ny ägare i Norge. Därmed kommer premien den svenske säljaren till del – utan att någon klimatfördel för Sverige åstadkommits.

Texten uppdateras. OFFENTLIGA AFFÄRER söker fler personer för kommentarer.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Miljö

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *