Minster: Handla svenskt i kristid | Offentliga affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found
Landsbygdministern värnar bönderna

Minster: Handla svenskt i kristid

– Välj svenska livsmedel i högre utsträckning när ni handlar! Den uppmaningen riktar Jennie Nilsson (S), landsbygdsminister, till det svenska folket.

När hon går till sin lokala dagligvaruhandel i Halmstad väljer hon i den mån det är möjligt svenska produkter – gärna lokalproducerade om det finns, skriver hon på debattplats i Aftonbladet.

– Som landsbygdsminister vill jag uppmana alla svenska medborgare att nu stötta upp vårt land i denna tid av prövning. För även om livsmedelsförsörjningen i Sverige i dag fungerar väl och matvarorna fylls på i hyllorna, kommer många företag att få det tufft framöver, förklarar ministern.

Schyssta matvaror
Hon menar att om alla gemensamt handlar fler svenska produkter kommer våra bönder och livsmedelsproducenter att gynnas ekonomiskt. Då kan de också fortsätta producera schyssta matvaror.

– Att visa uppskattning över livsmedelsförsörjningen är det minsta vi kan göra. Det hjälper dock självklart inte svenska bönder i sig, konstaterar hon och fortsätter.

Livsmedelsstrategi
– Regeringen har tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna fattat beslut om 40-talet olika åtgärder riktat till livsmedelskedjan för åren 2020–2025 genom den nya handlingsplanen för livsmedelsstrategin. För att både förenkla, utveckla och skapa framtidens livsmedelsprodukter.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Debatt

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *