Så mår anställda i Coronatider | Offentliga Affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Så mår anställda i Coronatider

De som jobbar hemifrån känner sig mer oroliga än de som jobbar på den ordinarie arbetsplatsen. De är mer rädda för att förlora sin anställning samt att bolaget som de jobbar på ska drabbas ekonomiskt.

Det visar en undersökning från företaget Netigate som tittat på Sveriges arbetsplatser och hur deras anställda mår. Man har frågat 887 slumpmässigt utvalda individer som jobbar heltid eller deltid på arbetsplatser runtom i Sverige.

Urvalet är riksrepresentativt och tidsperioden är den 20-26 mars. Netigates undersökning visar vilka som arbetat hemifrån, om de har det som behövs för att arbeta hemifrån samt hur oroliga de är över den rådande situationen.

Minst oro i det offentliga
32 procent av de som arbetar inom privat sektor är oroliga att de kan mista sitt jobb. Oroligast är de som arbetar inom tillverkning, finans samt IT. Personer som arbetar inom offentlig sektor känner minst oro, bara 13 procent inom offentlig sektor är oroliga för att mista jobbet.

Trots att regeringen uppmanar alla som kan att jobba hemifrån uppger hela 51 procent att de arbetat från sin ordinarie arbetsplats. 14 procent uppger att de arbetat hemifrån och 23 procent uppger att de arbetat både hemifrån och på arbetsplatsen.


Sophie Hedestad, marknadschef, Netigate.

OFFENTLIGA AFFÄRER ställde några frågor till Sophie Hedestad, marknadschef, Netigate.

Hur stor var svarsfrekvensen i undersökningen i procent av de tillfrågade?
– Svarsfrekvensen är 50,16 procent.

Kan du berätta litet om Netigate som sådant och om företagets produkter samt utbredning?
– Netigate är ett internationellt Software as a Service bolag (SaaS). Vi har kunder över hela världen som använder oss för att förstå sina kunder och medarbetare. Ofta är det chefer, HR-avdelningen eller marknadsavdelningen som köper in Netigate för att skicka ut undersökningar via email eller SMS till kunder och anställda. Vårt huvudkontor är i Stockholm men vi har även kontor i Oslo och Frankfurt och vi har 150 anställda.

Hur ser er relation till offentliga aktörer ut? Har ni en hög kundandel i kommuner, regioner och statliga myndigheter/affärsdrivande verk eller finns det en potential att expandera där?
– Vi har många kunder inom offentlig sektor som samlar in data från medborgare eller från anställda på myndigheten eller kommunen. Vi satsar definitivt på att nå ut till offentlig sektor eftersom vi kan se att kunderna i offentlig sektor får ett stort värde av att använda Netigate.

Läs mer här.

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Nyheter

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *