Chockerande många IT-leverantörer att hålla reda på | Offentliga Affärer
ÖVRIGT-Toppbanner1260x250
ÖVRIGT-Mobil-Toppbanner-320×320

SENASTE JOBB

• No Posts Found
Ny undersökning från Ivanti 

Chockerande många IT-leverantörer att hålla reda på

En undersökning som genomförts av Ivanti, leverantör av lösningar för att hantera IT-resurser och automatisera administrationen av dem, lyfter fram de svårigheter som IT-avdelningar har att brottas med i dag. Resultaten visar bland annat att företag engagerar för många IT-leverantörer, vilket skapar både problem och onödiga kostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande 2020-05-05. Hela 50 procent av företagen som deltog i undersökningen jobbar med elva eller flera leverantörer. 20 procent jobbar med 5 – 7 leverantörer och 16 procent med 8 – 10.

Detta leder bland annat till att 35 procent lägger ner flera veckor per år på att omförhandla avtal med leverantörer. 13 procent lägger ner flera månader. Men de största besvären som kommer sig av det stora antalet leverantörer torde vara tekniska problem och att administration av IT-resurser kräver orimligt mycket tid.

Automatisera mera
– Det finns bara två principiella lösningar på det här problemet, som kan kombineras: minska antalet leverantörer av IT-produkter och använd en plattform för att hantera olika leverantörers produkter på ett enhetligt sätt. Automatisera så mycket av hanteringen som möjligt, säger Pierre Blom, Nordenchef Ivanti.
Bland de vinster med enhetlig IT som deltagarna lyfter fram i undersökningen märks följande:
  • 70 procent nämner enhetliga data i alla system och för alla avdelningar.
  • 61 procent nämner förbättrade användarupplevelser.
  • 60 procent lyfter fram enklare användning av IT-lösningar.
  • 50 procent gillar enhetliga processer för IT-avdelningen.
  • 58 procent nämner lägre kostnader.
En enda lösning
Att enhetlig IT (Unified IT) ger de här fördelarna beror på att applikationer, klientenheter, tjänster och andra IT-resurser från olika leverantörer, samt IT-säkerhet, kan hanteras med en lösning, med en hög grad av automatisering.
– Satsningar som står i konflikt med varandra konkurrerar om IT-budgetar och försvårar översikt och rapportering. En satsning på enhetlig IT gör det enklare att nå de mål som finns, utan ökade kostnader och mer arbete, sammanfattar Pierre Blom.
Läs hela undersökningen här.
 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Pressreleaser

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *